top of page

Proiectul European Book Day – finalizat cu succes

Decembrie 2022
După trei ani, proiectul European Book Day -„Ziua Europeană a Cărții” s-a încheiat, atingându-și cu succes obiectivele de sensibilizare și promovare a lecturii în rândul tinerei generații.

Rezultatele proiectului sunt eforturile comune a opt organizații partenere din Europa implicate în educația adulților și promovarea lecturii.


Lectura este unul dintre pilonii educaționali fundamentali, iar cărțile sunt bunuri valoroase. Proiectul propune promovarea cititului cărților în rândul tinerei generații și al adulților care nu sunt atât de dependenți de cărți și lectură.

Citând site-ul EURead: „În Europa, peste 73 de milioane de oameni sunt analfabeți - un număr alarmant de mare. Unul din cinci tineri in varsta de 15 ani are abilități de citire slabe și 12,8% dintre elevii din UE abandonează școala, ceea ce va conduce la o creștere cu 30% a locurilor de muncă slab calificate până în 2020 (sursă: Grupul de experți la nivel înalt al UE în domeniul alfabetizării, Raport final, septembrie 2012).


Implementarea proiectului a condus la:

- dezvoltarea unui curriculum pentru modulul „Ziua europeană a cărții”, material educațional dezvoltat de către partenerii proiectului ce include detalii și activități practice utile pentru organizarea de evenimente ce promovează lectura. Materailul este disponibil pentru utilizare gratuită de către orice parte interesată;

- patru evenimente „Ziua europeană a cărții” organizate în Austria, România, Suedia și Germaniua, care au contribuit la promovarea alfabetizării în Europa și implicarea tuturor grupelor de vârstă în lectură.


Proiectul EBD- European Book Day este o inițiativă a Die Wiener Volkshochschulen (Austria), alături de Echo Medienhaus ges.m.b.h.(Austria), Stiftung Lesen (Germania), VHS Bonn (Germania), Asociatia Versus (Romania), Media Partners SRL (România), ABF (Suedia) si EURead VoG (Belgia).


Pentru mai multe detalii despre proiectul European Book Day, accesați https://www.euread.com/projects/european-book-day/ sau contactați-ne la tel. 0729 729 342 sau e-mail la adresa office@media-partners.ro.


Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.Comments


bottom of page