top of page

Proiectul European Book Day – a doua întâlnire transnațională – Viena, martie 2022

Cluj-Napoca, 9 martie 2022

În perioada 2-3 martie 2022, a avut loc la Viena (Austria) a doua întâlnire transnațională a proiectului EBD-European Book Day.

Lectura este unul dintre pilonii educaționali fundamentali, iar cărțile sunt bunuri valoroase. Proiectul propune promovarea cititului cărților în rândul tinerei generații și al adulților care nu sunt atât de dependenți de cărți și lectură.

Citând site-ul EURead: „În Europa, peste 73 de milioane de oameni sunt analfabeți - un număr alarmant de mare. Unul din cinci tineri in varsta de 15 ani are abilități de citire slabe și 12,8% dintre elevii din UE abandonează școala, ceea ce va conduce la o creștere cu 30% a locurilor de muncă slab calificate până în 2020 (sursă: Grupul de experți la nivel înalt al UE în domeniul alfabetizării, Raport final, septembrie 2012).

Implementarea proiectului va conduce la:

- dezvoltarea unui curriculum pentru modulul „Ziua europeană a cărții”, inclusiv prelegeri, ateliere, invitati scriitori autori din țările partenere etc.

- organizarea a patru evenimente „Ziua europeană a cărții” ca parte a zilelor naționale ale cărții în țările partenere Suedia, România, Germania și Austria.

În cadrul acestei a doua întâlniri, organizațiile partenere au discutat despre: -stadiul dezvoltării curiculei pentru modulul „Ziua europeană a cărții”; -detalii organizatorice cu privire la evenimentele ce vor fi organizate in acest an , ca „Ziua europeană a cărții”. Primul eveniment va avea loc în Austria, în luna martie, fiind urmat în 27 aprilie de evenimentul organizat la Cluj-Napoca. Partenerii proiectului au stabilit si activitatile de diseminare care să contribuie la promovarea și creșterea vizibilității acestor evenimente.

Proiectul EBD- European Book Day este o inițiativă a Die Wiener Volkshochschulen (Austria), alături de Media Partners SRL (România), Echo Medienhaus ges.m.b.h.(Austria), Stiftung Lesen (Germania), EURead VoG (Belgia), Asociatia Versus (Romania), ABF (Suedia) si VHS Bonn (Germania).

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la tel. 0729 729 342 sau pe e-mail la adresa office@media-partners.ro

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.Comments


bottom of page