top of page

Proiectul EQUALDIGITAL – Materiale de formare în lucru

Aprilie 2023Partenerii proiectului EQUALDIGITAL -„Egalitate în digitalizare - calificare pentru formatorii de formare” ("Equality in Digitalisation - A Train the Trainer Qualification”) lucreaza intens la dezvoltarea curiculei si a materialelor de formare.  

Proiectul EQUALDIGITAL, finanțat prin programul Erasmus+ își propune să contribuie la rezolvarea problemei lipsei de formatori de competențe digitale pentru programele de formare profesională dedicate grupurilor vulnerabile. Proiectul este implementat prin colaborarea a patru organizații europene: FrauenComputerZentrumBerlin e.v. (FCZB) din Germania, Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry din Finlanda, Media Partners SRL din România și Tartu Oskar Lutsu nimeline Linnaraamatukogu (Biblioteca orașului Tartu) din Estonia. Cele patru organizații vor lucra împreună pentru a proiecta și a testa un curriculum inovator și materiale dedicate de învățare pentru dezvoltarea competențelor formatorilor de competențe digitale de a livra cursuri de formare profesională care respectă identitatea de gen și diversitatea participanților. Rezultatele vor fi publicate ca Resurse Educaționale Deschise (RED) și vor putea fi utilizate în mod gratuit, pe termen lung și cu încredere în toată Europa. Vom oferi concepte de formare  RED pentru formarea în domeniul IT care respectă principiile diversității , materiale de învățare online, un manual de instruire și instrumente de validare a învățării sub formă de insigne virtuale (badges). Suntem încrezători că prin evenimentele programate, prezența online a proiectului (website), comunitatea de practică pe care o vom forma, activitățile în social media, articolele pe care le vom publica și discuțiile pe care le vom purta pentru diseminarea rezultatelor, proiectul va avea impact asupra atitudinii formatorilor IT și va contribui la ruperea vechilor stereotipuri și tradiții în predarea competențelor digitale. Impactul potențial pe termen lung al proiectului va fi o contribuție la minimizarea decalajelor digitale în Europa, pentru a promova îmbunătățirea competențelor digitale pentru toată lumea și pentru a oferi cursuri de formare sensibile la diversitate și discriminare pentru grupurile vulnerabile. Toate rezultatele proiectului vor putea fi utilizate gratuit de către orice parte interesată și vor fi disponibile în cinci limbi (engleză, germană, finlandeză, estonă și română).

De la începerea proiectului în decembrie 2022 și până în prezent, partenerii proiectului au colaborat pentru stabilirea si elaborarea conținutului materialelor educaționale pentru formarea de traineri TIC folosind metode adaptate la gen și diversitate. Curând partenerii vor avea ocazia sa discute asupra materialelor dezvoltate până acum, în cadrul întâlnirii de proiect care va avea loc în luna iunie, în Finlanda.

Aflați mai multe despre proiectul EQUALDIGITAL de pe website-ul proiectului https://equaldigital.info (în construcție) și de pe rețelele sociale @Equaldigital pe Facebook și @equal_digital pe Instagram.

 Comments


bottom of page