top of page

Proiectul EQUALDIGITAL – Lansarea online a proiectului

27 februarie 2023: În 21 februarie 2023 a avut loc întâlnirea transnațională online de lansare a proiectului EQUALDIGITAL- „Egalitate în digitalizare - calificare pentru formatorii de formare” ("Equality in Digitalisation - A Train the Trainer Qualification”).
La eveniment au participat aproape 50 de persoane din mediul academic, educație, societatea civilă, administrație și alte domenii conexe. Pe lângă informațiile despre programul de finanțare Erasmus+ și prezentarea proiectului EQUALDIGITAL furnizate de către organizatorii evenimentului, dr. Sarah Widany, de la Centrul German de Cercetare a Învățământului Superior și Studii științifice (DZHW) a avut o prezentare pe tema profesionalizării formatorilor implicați în educația și formarea adulților, care a evidentiat importanța acesteia către egalitatea în digitalizare. În partea a doua a întâlnirii, participanții s-au implicat într-o discuție dinamică despre etapele de lucru planificate, rezultatele așteptate ale proiectului și posibilitățile de creare de rețele de cooperare și sprijin între părțile interesate.

Proiectul Erasmus+ EQUALDIGITAL își propune să contribuie la rezolvarea problemei lipsei de formatori de competențe digitale pentru programele de formare profesională dedicate grupurilor vulnerabile. Proiectul este implementat prin colaborarea a patru organizații europene: FrauenComputerZentrumBerlin e.v. (FCZB) din Germania, Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry din Finlanda, Media Partners SRL din România și Tartu Oskar Lutsu nimeline Linnaraamatukogu (Biblioteca orașului Tartu) din Estonia. Cele patru organizații vor lucra împreună pentru a proiecta și a testa un curriculum inovator și materiale dedicate de învățare pentru dezvoltarea competențelor formatorilor de competențe digitale de a livra cursuri de formare profesională care respectă identitatea de gen și diversitatea participanților. Rezultatele vor fi publicate ca Resurse Educaționale Deschise (RED) și vor putea fi utilizate în mod gratuit, pe termen lung și cu încredere în toată Europa. Vom oferi concepte de formare RED pentru formarea în domeniul IT care respectă principiile diversității , materiale de învățare online, un manual de instruire și instrumente de validare a învățării sub formă de insigne virtuale (badges). Suntem încrezători că prin evenimentele programate, prezența online a proiectului (website), comunitatea de practică pe care o vom forma, activitățile în social media, articolele pe care le vom publica și discuțiile pe care le vom purta pentru diseminarea rezultatelor, proiectul va avea impact asupra atitudinii formatorilor IT și va contribui la ruperea vechilor stereotipuri și tradiții în predarea competențelor digitale. Impactul potențial pe termen lung al proiectului va fi o contribuție la minimizarea decalajelor digitale în Europa, pentru a promova îmbunătățirea competențelor digitale pentru toată lumea și pentru a oferi cursuri de formare sensibile la diversitate și discriminare pentru grupurile vulnerabile. Toate rezultatele proiectului vor putea fi utilizate gratuit de către orice parte interesată și vor fi disponibile în cinci limbi (engleză, germană, finlandeză, estonă și română).


Aflați mai multe despre proiectul EQUALDIGITAL vizitând site-ul web al proiectului https://equaldigital.info și rețelele sociale @Equaldigital pe Facebook și @equal_digital pe Instagram.


Acest proiect este finanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.


Comments


bottom of page