top of page

Proiectul EQUALDIGITAL – Etapa de testare a materialelor de formare

Decembrie 2023

Partenerii proiectului EQUALDIGITAL -„Egalitate în digitalizare - calificare pentru formatorii de formare” ("Equality in Digitalisation - A Train the Trainer Qualification”) sunt implicați activ în etapa de testare a materialelor de formare realizate.

Proiectul EQUALDIGITAL, finanțat prin programul Erasmus+, își propune să contribuie la rezolvarea problemei lipsei de formatori de competențe digitale  pentru programele de formare profesională dedicate grupurilor vulnerabile. Proiectul este implementat prin colaborarea a patru organizații europene: FrauenComputerZentrumBerlin e.v. (FCZB) din Germania, Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry din Finlanda, Media Partners SRL din România și Tartu Oskar Lutsu nimeline Linnaraamatukogu (Biblioteca orașului Tartu) din Estonia. Cele patru organizații vor lucra împreună pentru a proiecta și a testa un curriculum inovator și materiale dedicate de învățare pentru dezvoltarea competențelor formatorilor de competențe digitale de a livra cursuri de formare profesională care respectă identitatea de gen și diversitatea participanților. Rezultatele vor fi publicate ca Resurse Educaționale Deschise (RED) și vor putea fi utilizate în mod gratuit, pe termen lung și cu încredere în toată Europa. Vom oferi concepte de formare  RED pentru formarea în domeniul IT care respectă principiile diversității , materiale de învățare online, un manual de instruire și instrumente de validare a învățării sub formă de insigne virtuale (badges). Suntem încrezători că prin evenimentele programate, prezența online a proiectului (website), comunitatea de practică pe care o vom forma, activitățile în social media, articolele pe care le vom publica și discuțiile pe care le vom purta pentru diseminarea rezultatelor, proiectul va avea impact asupra atitudinii formatorilor IT și va contribui la ruperea vechilor stereotipuri și tradiții în predarea competențelor digitale. Impactul potențial pe termen lung al proiectului va fi o contribuție la minimizarea decalajelor digitale în Europa, pentru a promova îmbunătățirea competențelor digitale pentru toată lumea și pentru a oferi cursuri de formare sensibile la diversitate și discriminare pentru grupurile vulnerabile. Toate rezultatele proiectului vor putea fi utilizate gratuit de către orice parte interesată și vor fi disponibile în cinci limbi (engleză, germană, finlandeză, estonă și română).


Partenerii proiectului sunt acum implicați activ în etapa de testare a materialelor de formare realizate. În acest sens, toate organizațiile partenere derulează începând cu luna octombrie cursuri gratuite de Formare de formatori TIC, cu participantele înscrise, în format combinat: studiu individual, respectiv studiu de grup, prin sesiuni online și față în față. Participantele la curs învață elemente specifice carierei de formator, precum: realizarea analizei nevoii de formare, realizarea planului de lecție, abilități de facilitare, metode de evaluare. În ultima parte a cursului, participantele vor avea ocazia să practice cunoștințele și abilitățile dobândite, prin organizarea și susținerea de lecții TIC.


Aflați mai multe despre proiectul EQUALDIGITAL de pe website-ul proiectului https://equaldigital.info ( în construcție) și de pe rețelele sociale @Equaldigital pe Facebook și @equal_digital pe Instagram.

 コメント


bottom of page