top of page

Proiectul EQUALDIGITAL – A treia întâlnire transnațională, Cluj-Napoca, România

11 Martie 2024

În perioada 5-6 martie 2024, a avut loc la Cluj-Napoca, România, a treia întâlnire transnațională a proiectului EQUALDIGITAL- „Egalitate în digitalizare - calificare pentru formatorii de formare” ("Equality in Digitalisation - A Train the Trainer Qualification”).

Proiectul EQUALDIGITAL, finanțat prin programul Erasmus+, își propune să contribuie la rezolvarea problemei lipsei de formatori de competențe digitale pentru programele de formare profesională dedicate grupurilor vulnerabile. Proiectul este implementat prin colaborarea a patru organizații europene: FrauenComputerZentrumBerlin e.v. (FCZB) din Germania, Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry din Finlanda, Media Partners SRL din România și Tartu Oskar Lutsu nimeline Linnaraamatukogu (Biblioteca orașului Tartu) din Estonia. Cele patru organizații lucrează împreună pentru a proiecta și a testa un curriculum inovator și materiale dedicate de învățare pentru dezvoltarea competențelor formatorilor de competențe digitale de a livra cursuri de formare profesională care respectă identitatea de gen și diversitatea participanților.


Rezultatele vor fi publicate ca Resurse Educaționale Deschise (RED) și vor putea fi utilizate în mod gratuit, pe termen lung și cu încredere în toată Europa. Vom oferi concepte de formare RED pentru formarea în domeniul IT care respectă principiile diversității, materiale de învățare online, un manual de instruire și instrumente de validare a învățării sub formă de insigne virtuale (badges). Suntem încrezătoare că prin evenimentele programate, prezența online a proiectului (website), comunitatea de practică pe care o vom forma, activitățile în social media, articolele pe care le vom publica și discuțiile pe care le vom purta pentru diseminarea rezultatelor, proiectul va avea impact asupra atitudinii formatorilor IT și va contribui la ruperea vechilor stereotipuri și tradiții în predarea competențelor digitale. Impactul potențial pe termen lung al proiectului va fi o contribuție la minimizarea decalajelor digitale în Europa, pentru a promova îmbunătățirea competențelor digitale pentru toată lumea și pentru a oferi cursuri de formare sensibile la diversitate și discriminare pentru grupurile vulnerabile. Toate rezultatele proiectului vor putea fi utilizate gratuit de către orice parte interesată și vor fi disponibile în cinci limbi (engleză, germană, finlandeză, estonă și română).

Cu ocazia întâlnirii de la Cluj-Napoca, partenerii proiectului au discutat stadiul proiectului, aflat în faza de testare a materialelor de învățare elaborate, au analizat feedback-ul primit până în prezent de la participantele la curs și de la formatori, și au stabilit calendarul următoarelor activități, care va cuprinde: îmbunătățirea materialelor de învățare online pe baza feedback-ului primit,  realizarea versiunilor finale ale acestora, finalizarea instrumentelor de validare a învățării online, respectiv continuarea activităților de diseminare a proiectului. Următoarea întîlnire transnațională de proiect va avea loc anul acesta în luna septembrie, în Estonia.


Aflați mai multe despre proiectul EQUALDIGITAL de pe website-ul proiectului https://equaldigital.info și de pe rețelele sociale @Equaldigital pe Facebook și @equal_digital pe Instagram.

 

Acest proiect este cofinanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.


 



bottom of page