top of page

Proiectul RISE la final


In perioada 13-14 octombrie 2020 a avut loc ultima intalnire transnationala a proiectului RISE (Realising Integration through Social Enterprise), organizata online si reunind membrii celor sapte organizatii partenere europene. Implementat pe o perioada de doi ani incepand cu octombrie 2018, scopul proiectului a fost de a susține integrarea tinerilor și a adulților cu oportunități reduse pe piața forței de muncă prin intermediul întreprinderilor sociale. În acest sens, proiectul reunește șapte organizații având o experiență bogată în formarea persoanelor provenind din medii sociale dezavantajate, inclusiv migranți sau persoane care au părăsit timpuriu școala.

Proiectul RISE este o inițiativă a Die Wiener Volkshochschulen (Austria), alături de Media Partners SRL (România), Limerick and Clare Education and Training Board (Irlanda), Dafni Kentro Epaggelmatikis Katartisis (Grecia), Insignare - Associacao de Ensino e Formacao (Portugalia), Hamburger Volkshochschule (Germania) și EU Warehouse (Belgia).

In cadrul proiectului partenerii au avut ocazia sa isi imbunatateasca cunostintele cu privire la cadrul legislativ al intreprinderilor sociale din tarile partenere, sa viziteze intreprinderi sociale, precum si sa afle modele de bune practice ale unor intreprinderi sociale din Europa.

Cele mai relevante exemple de intreprinderi sociale din tarile partenere au fost incluse intr-o colectie de bune practici realizata de organizatiile partenere, disponibila in limba engleza tuturor partilor interesate. Cele 26 exemple de bune practici pot fi consultate sau descarcate accesand linkul de aici. Tot in cadrul proiectului, dupa examinarea conditiile legislative, a contextului economic, precum si a unor intreprinderi sociale considerate bune practici, partenerii proiectului RISE au realizat un ghid orientativ care poate fi util pentru orice parte interesata sa infiinteze o intreprindere sociala. Ghidul este disponibil in limba engleza aici.

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la tel. 0729 729 342 sau pe e-mail la adresa mediapartners.ro@gmail.com

bottom of page