top of page

Proiectul RISE- întâlnirea de la Patras

In perioada 29 ianuarie-1 februarie 2020 a avut loc la Patras (Grecia) cea de-a cincea intalnire transnationala a proiectului RISE (Realising Integration through Social Enterprise), fiind gazduita de partenerul local de proiect, organizatia DAFNI KEK.

Scopul proiectului este de a susține integrarea tinerilor și a adulților cu oportunități reduse pe piața forței de muncă prin intermediul întreprinderilor sociale. În acest sens, proiectul reunește șapte organizații având o experiență bogată în formarea persoanelor provenind din medii sociale dezavantajate, inclusiv migranți sau persoane care au părăsit timpuriu școala.

Cu acesta ocazie partenerul din Grecia, Dafni Kek a organizat:

-prezentarea situatiei actuale din Grecia cu privire la antreprenoriatul social, cu detalii in ceea ce priveste: legislatia in vigoare, mecanismele de support, procedurile de certificare, contextual local, dar si provocările pe care le implică;

-prezentarea unor afaceri sociale locale (Gefyres / Sopsi, The CYCISIS experiment Pratto Apo Koinou)

- prezentarea K.A.L.O. -the popular University on Social and Solidarity Economy

-vizitarea a două intreprinderi sociale din regiune: Culture and Prosperity KOINSEP și KEVEA & Olympic Champion Park

Tot in cadrul intalnirilor de la Patras partenerii proiectului au stabilit actiunile necesare pentru realizarea pana la sfarsitul implementarii proiectului a ghidului de bune practici in ceea ce priveste antreprenoriatul social in tarile din care provin partenerii proiectului RISE.

Proiectul RISE este o inițiativă a Die Wiener Volkshochschulen (Austria), alături de Media Partners SRL (România), Limerick and Clare Education and Training Board (Irlanda), Dafni Kentro Epaggelmatikis Katartisis (Grecia), Insignare - Associacao de Ensino e Formacao (Portugalia), Hamburger Volkshochschule (Germania) și EU Warehouse (Belgia).

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la tel. 0729 729 342 sau pe e-mail la adresa office@media-partners.ro

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

bottom of page