top of page

A treia întâlnire transnațională a proiectului EnChance

În perioada 22-23 ianuarie 2020, cele patru organizații partenere ale proiectului EnChance s-au întâlnit la Rethel (Franța) pentru a treia întâlnire transnațională.

Obiectivul proiectului este de a dezvolta primul curs de formare online, gratuit si multilingv, de învățare bazată pe antreprenoriat (EBL-Entrepreneurship-Based Learning), pentru profesorii din învățământul secundar inferior dedicat adulților.

În EBL, metoda învățării pe bază de proiecte (PBL-Project-Based Learning) este transformată într-un singur proiect experiment, în care activitățile urmează pașii prin care trece un antreprenor real. Această nouă tehnică didactică vizează dezvoltarea abilităților antreprenoriale, alături de cunoștințele și abilitățile specifice aferente fiecărei materii.

De la a doua întâlnire a proiectului din martie 2019 la Budapesta (Ungaria), partenerii proiectului au testat prima versiune a cursului de formare online cu profesori din învățământul secundar pentru adulți din Spania, Franța și Ungaria. În cadrul celei de-a treia întâlniri a proiectului, partenerii au evaluat rezultatele testării și au stabilit îmbunătățirile care urmează să fie implementate în cursul de formare online înainte de publicarea finală în septembrie 2020.

Următoarea întâlnire a proiectului va avea loc la Malaga (Spania) în mai 2020. În cadrul întâlnirii de la Malaga, partenerii proiectului vor evalua versiunea finală îmbunătățită a cursului de formare online și vor planifica activitățile de diseminare finală a proiectului.

Acest parteneriat trans-sectorial și transfrontalier este o inițiativă a Fundației Marcelino Champagnat (Spania) în colaborare cu Etablissement Public Local d'Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole de RETHEL (Franța), Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium (Ungaria) și Media Partners (România). Proiectul EnChance este co-finanțat de Programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Informații suplimentare se pot obține la www.enchance.eu

bottom of page