top of page

Proiectul RISE- a patra întâlnire transnațională

In perioada 7-10 octombrie 2019 a avut loc la Limerick (Irlanda) cea de-a patra intalnire transnationala a proiectului RISE (Realising Integration through Social Enterprise), fiind gazduita de partenerul local de proiect, LCETB (Limerick and Clare Education and Training Board).

Scopul proiectului este de a susține integrarea tinerilor și a adulților cu oportunități reduse pe piața forței de muncă prin intermediul întreprinderilor sociale. În acest sens, proiectul reunește șapte organizații având o experiență bogată în formarea persoanelor provenind din medii sociale dezavantajate, inclusiv migranți sau persoane care au părăsit timpuriu școala.

Cu acesta ocazie partenerul irlandez a organizat:

-prezentarea situatiei actuale din Irlanda cu privire la intreprinderile sociale (IS), cu detalii in ceea ce priveste: contextul, potentialul IS, principalele forme legale de inregistrare, entitati de sprijin, actiuni de constientizare, precum si sursele de finantare;

-vizita la Tait Centre, un Hub local pentru sprijinirea intreprinderilor sociale

-vizita la Nexus Centre, din cadrul Universitatii din Limerick, un incubator pentru intreprinderi sociale

-vizita la intreprinderea sociala East Clare Community Co-op

Tot in cadrul intalnirilor de la Limerick partenerii proiectului au stabilit actiunile necesare pentru realizarea pana la sfarsitul implementarii proiectului a ghidului de bune practici in ceea ce priveste antreprenoriatul social in tarile din care provin partenerii proiectului RISE.

Proiectul RISE este o inițiativă a Die Wiener Volkshochschulen (Austria), alături de Media Partners SRL (România), Limerick and Clare Education and Training Board (Irlanda), Dafni Kentro Epaggelmatikis Katartisis (Grecia), Insignare - Associacao de Ensino e Formacao (Portugalia), Hamburger Volkshochschule (Germania) și EU Warehouse (Belgia).

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la tel. 0729 729 342 sau pe e-mail la adresa office@media-partners.ro

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

bottom of page