top of page

Proiectul DEMOS - a patra întâlnire transnațională

In perioada 16-19 septembrie 2019, a avut loc la Stockholm, Suedia, a patra întâlnire transnațională a proiectului DEMOS- Democracy and Equality Matters for our Society - Political participation. Evenimentul a fost găzduit de către Arbetarnas Bildningsförbund din Stockholm si a reunit partenerii proiectului din Austria, Germania, Cehia, Polonia, Suedia, Finlanda, Irlanda, Bulgaria și România.

Proiectul DEMOS are ca și scop creșterea gradului de participare activă în societate a indivizilor, în special cel al participării politice.

La întâlnirea de la Stockholm au avut loc urmatoarele activitati:

  • Prezentarea raportului cu analiza de nevoi de catre partenerul din Finlanda

  • Prezentarea raportului cu analiza de nevoi de catre partenerul din Suedia

  • Prezentarea d.nei Helen Pettersson, membru al Parlamentului suedez si presedinte a organizatiei gazda, cu privire la stadiul actual al sistemului politic din Suedia

  • Prezentarea d.nei Git Sundberg, ABF Gästrikebygden cu privire la cateva metode specifice de formare a adultilor (“study circles”) care pot fi aplicate in actiunile de constientizare si educare in domeniul democratiei si a cetateniei active .

Analizele de nevoi au ca si scop identificarea nevoilor grupului tinta vizat de proiect, si anume a persoanelor cu risc de excluziune sociala, care urmaresc identificarea actiunilor celor mai potrivite care sa contribuie la cresterea nivelului de implicare in societate a acestora.

Un alt obiectiv al întâlnirii a fost acela de a împărtăși și de a oferi actualizări privind ideile individuale de proiect ale fiecărui partener și eforturile acestora de a spori angajamentul civic și conștientizarea politică.

Următoarea întâlnire a proiectului DEMOS va avea loc la Limerick, Irlanda, în luna decembrie 2019.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la tel. 0729 729 342 sau pe mail la adresa office@media-partners.ro.

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

bottom of page