top of page

Proiectul RISE- a treia întâlnire transnațională

In perioada 22-25 mai 2019 a avut loc la Hamburg (Germania) cea de-a treia intalnire transnationala a proiectului RISE (Realising Integration through Social Enterprise), fiind gazduita de partenerul local de proiect, firma Volkshochschule Hamburg.

Scopul proiectului este de a susține integrarea tinerilor și a adulților cu oportunități reduse pe piața forței de muncă prin intermediul întreprinderilor sociale. În acest sens, proiectul reunește șapte organizații având o experiență bogată în formarea persoanelor provenind din medii sociale dezavantajate, inclusiv migranți sau persoane care au părăsit timpuriu școala.

Cu acesta ocazie partenerul german a organizat:

-workshop-ul : "How do I found my own Social Enterprise?" (Cum se infiinteaza o intreprindere sociala?), sustinut de un reprezentant al organizatiei "Social Impact" din Hamburg;

-prezentarea "Auticon", o intreprindere sociala germana din sectorul IT

-vizita la Social Enterprise Leet- un Hub de sprijin al intreprinderilor sociale in Hamburg

Tot in cadrul intalnirilor de la Hamburg partenerii proiectului au continuat dezbaterile incepute la intalnirea de la Viena pe structura “impact workshop”, menite sa conduca la idei de intreprinderi sociale, bazandu-se de aceasta data pe obiectivele ONU de dezvoltare sustenabila.

S-a decis continuarea discutiilor referitoare la idei pentru noi afaceri sociale în timpul următoarei întâlniri din Irlanda.

Partenerii au fost de accord cu examinarea mai îndeaproape a unei cereri de finantare pentru un proiect ulterior in domeniul antreprenoriatului social, inclusiv de initiere a unei întreprinderi sociale de catre fiecare partener.

Proiectul RISE este o inițiativă a Die Wiener Volkshochschulen (Austria), alături de Media Partners SRL (România), Limerick and Clare Education and Training Board (Irlanda), Dafni Kentro Epaggelmatikis Katartisis (Grecia), Insignare - Associacao de Ensino e Formacao (Portugalia), Hamburger Volkshochschule (Germania) și EU Warehouse (Belgia).

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la tel. 0729 729 342 sau pe e-mail la adresa office@media-partners.ro

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

bottom of page