top of page

Proiectul DEMOS- întâlnire transnațională la Leipzig


In perioada 12-15 mai 2019, a avut loc la Leipzig a treia întâlnire transnațională a proiectului DEMOS- Democracy and Equality Matters for our Society - Political participation. Evenimentul a fost găzduit de către VHS Leipzig si a reunit partenerii proiectului din Austria, Germania, Cehia, Polonia, Suedia, Finlanda, Irlanda, Bulgaria și România.

Proiectul DEMOS are ca și scop creșterea gradului de participare activă în societate a indivizilor, în special cel al participării politice.

La întâlnirea de la Leipzig au avut loc urmatoarele activitati:

  • Prezentarea raportului cu analiza de nevoi de catre partenerul din Germania, precum si a stadiului actual al sistemului politic din Germania

  • Prezentarea raportului cu analiza de nevoi de catre partenerul din Cehia

  • Prezentarea raportului cu analiza de nevoi de catre partenerul din Bulgaria

Analizele de nevoi au ca si scop identificarea nevoilor grupului tinta vizat de proiect, si anume a persoanelor cu risc de excluziune sociala, care urmaresc identificarea actiunilor celor mai potrivite care sa contribuie la cresterea nivelului de implicare in societate a acestora.

Un alt obiectiv al întâlnirii a fost acela de a împărtăși și de a oferi actualizări privind ideile individuale de proiect ale fiecărui partener și eforturile acestora de a spori angajamentul civic și conștientizarea politică. De asemenea, au avut loc dezbateri cu privire la situatia la nivel national in tara fiecarui partener, cu privire la prognozele de participare la vot a cetatenilor la alegerile europarlamentare imediat urmatoare (26 mai).

Următoarea întâlnire a proeictului DEMOS va avea loc la Stockholm, Suedia, în luna septembrie 2019.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la tel. 0729 729 342 sau pe mail la adresa office@media-partners.ro.

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

bottom of page