top of page

Proiectul DEMOS- a doua întâlnire transnațională

In perioada 4-7 martie 2019, a avut loc la Cluj-Napoca a doua întâlnire transnațională a proiectului DEMOS- Democracy and Equality Matters for our Society - Political participation. Evenimentul a fost găzduit de către Media Partners SRL si a reunit partenerii proiectului din Austria, Germania, Cehia, Polonia, Suedia, Finlanda, Irlanda, Bulgaria și România.

Proiectul DEMOS are ca și scop creșterea gradului de participare activă în societate a indivizilor, în special cel al participării politice.

La întâlnirea de la Cluj-Napoca partenerii români și polonezi (Instytut Tolerancji, Lodz) au oferit o imagine de ansamblu asupra situației politice din țările lor și au raportat rezultatele studiului de analiză a nevoilor realizate pentru grupurile țintă propuse- persoane cu risc de excluziune socială. Reprezentantele Media Partners au prezentat, de asemenea, un model pe care l-au dezvoltat pentru ca partenerii să îl utilizeze în realizarea rapoartelor de analiză a nevoilor din țara lor. Partenerii proiectului au primit informații detaliate cu privire la sistemul politic actual din România, inclusiv principalele probleme democratice cu care se confruntă și soluțiile posibile. Consensul la întâlnire a fost că, deși situația politică din România are unele probleme particulare, majoritatea problemelor sunt universale indiferent de țară. Un alt obiectiv al întâlnirii a fost acela de a împărtăși și de a oferi actualizări privind ideile individuale de proiect ale fiecărui partener și eforturile acestora de a spori angajamentul civic și conștientizarea politică.

Următoarea întâlnire a proeictului DEMOS va avea loc la Leipzig, Germania, în luna mai 2019.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la tel. 0729 729 342 sau pe mail la adresa office@media-partners.ro.

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

bottom of page