top of page

A doua întâlnire transnațională a proiectului EnChance

În perioada 28-29 martie, cele patru organizații partenere ale proiectului EnChance s-au reunit la Budapesta (Ungaria) pentru cea de a doua întâlnire transnațională.

Obiectivul proiectului este de a dezvolta primul curs de formare online, gratuit si multilingv, de învățare bazată pe antreprenoriat (EBL-Entrepreneurship-Based Learning), pentru profesorii din învățământul secundar inferior dedicat adulților.

În EBL, metoda învățării pe bază de proiecte (PBL-Project-Based Learning) este transformată într-un singur proiect experiment, în care activitățile urmează pașii prin care trece un antreprenor real. Această nouă tehnică didactică vizează dezvoltarea abilităților antreprenoriale, alături de cunoștințele și abilitățile specifice aferente fiecărei materii.

După prima întâlnire de la Malaga (Spania) din luna noiembrie 2018, partenerii au lucrat la dezvoltarea conținutului cursului de formare și publicarea acestuia pe platforma online. În cadrul acestei a doua întâlniri a proiectului, partenerii s-au pregătit pentru etapa următoare, cea a testării cursului de formare online alături de profesori și cursanți implicați în învățământul secundar inferior dedicat adulților din trei țări: Spania, Franța și Ungaria.

Urmatoarea întâlnire transnațională va avea loc la Rethel (Franța) în ianuarie 2020. În cadrul întâlnirii de la Rethel, partenerii vor evalua rezultatele testării conținutului cursului de formare și vor defini îmbunătățirile care vor trebui aduse înainte de publicarea versiunii finale.

Acest parteneriat transsectorial și transfrontalier este o inițiativă a organizației Fundacion Marcelino Champagnat (Spania), în colaborare cu Etablissement Public Local d'Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole de Rethel (Franța), Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium (Ungaria) și Media Partners SRL (România). Proiectul EnChance este co-finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Pentru informații suplimentare, contact Sanda Anca- director Media Partners SRL

www.media-partners.ro, tel: 0729 729 342.

bottom of page