top of page

Proiectul RISE la a doua intalnire transnationala

In perioada 25-28 februarie 2019 a avut loc la Bruxelles (Belgia) cea de-a doua intalnire transnationala a proiectului RISE (Realising Integration through Social Enterprise), fiind gazduita de partenerul local de proiect, firma EU Warehouse.

Scopul proiectului este de a susține integrarea tinerilor și a adulților cu oportunități reduse pe piața forței de muncă prin intermediul întreprinderilor sociale. În acest sens, proiectul reunește șapte organizații având o experiență bogată în formarea persoanelor provenind din medii sociale dezavantajate, inclusiv migranți sau persoane care au părăsit timpuriu școala.

Cu acesta ocazie partenerul belgian a prezentat reteaua ENSIE- European Network of Social Integration Enterprises, o organizatie umbrela care promoveaza la nivel european antreprenoriatul social. Intalnirea de la Bruxelles a continuat apoi pe grupuri de lucru, avand ca si scop identificarea unor idei pentru initierea de intreprinderi sociale. Subiectele discutate in cadrul intalnirilor au vizat aspecte legate de: inovare sociala, antreprenoriat social si intreprinderi sociale, precum si rolul autoritatilor guvernamentale in inovarea sociala.

S-a decis ca la urmatoarea intalnire de la Hamburg (Germani) din luna mai, discutiile sa se focuseze pe inceperea dezvoltarii unui model pilot de intreprindere sociala, care sa fie finalizat pana la sfarsitul implementarii proiectului RISE. Acest model va fi inclus in publicatia finala a proiectului RISE, alaturi de ideile si procesele relevante pentru antreprenoriatul social realizate de catre parteneri.

Proiectul RISE este o inițiativă a Die Wiener Volkshochschulen (Austria), alături de Media Partners SRL (România), Limerick and Clare Education and Training Board (Irlanda), Dafni Kentro Epaggelmatikis Katartisis (Grecia), Insignare - Associacao de Ensino e Formacao (Portugalia), Hamburger Volkshochschule (Germania) și EU Warehouse (Belgia).

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la tel. 0729 729 342 sau pe e-mail la adresa office@media-partners.ro

Acest proiect este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

bottom of page