top of page

Prima întâlnire a proiectului EnChance

În perioada 14-16 noiembrie, cele patru organizații partenere ale proiectului EnChance s-au reunit la Malaga (Spania) pentru prima întâlnire transnațională.

Obiectivul proiectului este de a dezvolta primul curs de formare online, gratuit si multilingv, de învățare bazată pe antreprenoriat (EBL-Entrepreneurship-Based Learning), pentru profesorii din învățământul secundar inferior dedicat adulților.

În EBL, învățarea bazată pe proiecte (PBL-Project-Based Learning) este transformată într-un singur experiment bazat pe proiecte, în care activitățile proiectului urmează pașii prin care trece un antreprenor real. Această nouă tehnică didactică vizează dezvoltarea abilităților antreprenoriale, alături de cunoștințele și abilitățile specifice aferente fiecărei materii.

În cadrul acestei prime intâlniri, partenerii proiectului au pus bazele pentru implementarea proiectului. Astfel, au fost detaliate condițiile de formă și conținut privind dezvoltarea programului de instruire și publicarea acestuia pe platforma de e-learning. Următorul pas va fi dezvoltarea conținutului cursului de formare online, înainte de cea de-a doua întâlnire a proiectului planificată pentru aprilie 2019.

Acest parteneriat transsectorial și transfrontalier este o inițiativă a organizației Fundacion Marcelino Champagnat (Spania), în colaborare cu Etablissement Public Local d'Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole de Rethel (Franța), Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium (Ungaria) și Media Partners SRL (România). Proiectul EnChance este co-finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Pentru informatii suplimentare, contact Sanda Anca- director Media Partners SRL

www.media-partners.ro, tel: 0729 729 342

bottom of page