top of page

“Youth Ideas into Action” – Ultima întâlnire transnațională


Cea de a patra și ultima întâlnire a proiectului Youth Ideas into Action a avut loc între 1 și 4 septembrie în Cluj-Napoca, găzduită de Media Partners. Alături de aceasta au participat reprezentanții organizațiilor SPORTUNION Tirol (Austria), Nëus Jëuni Gherdëina (Italia) și Andalusian Platform of Volunteering (Spania).

În cadrul acestui proiect, partenerii urmăresc să încurajeze incluziunea și capacitatea de inserție profesională a tinerilor cu oportunități reduse, oferindu-le oportunități de antreprenoriat social. În acest scop, cele trei organizații din sectorul tineretului (Sportunion Tirol, NEUS Jëuni Gherdëina și Andalusian Platform of Volunteering), și-au unit fortele cu Media Partners, furnizor de formare specializat în educația în domeniul antreprenoriatului social pentru persoane din grupuri dezavantajate. Împreună, partenerii au produs primul set de instrumente destinat lucrătorilor de tineret, pentru a oferi educație non-formală în antreprenoriat social tinerilor cu șanse reduse din Europa. Setul de instrumente include metode inovatoare de învățare non-formală precum și instrumente de sprijin și materiale pentru punerea în aplicare a acestor metode.

În cadrul întânirii din Cluj-Napoca, Media Partners a prezentat versiunea finală a Toolkit-ului care include îmbunătățirile agreate de către toți partenerii proiectului în cadrul întâlnirii precedente de la Granada (Spania). Fiecare dintre parteneri va traduce acum conținutul Toolkit-ului din limba engleză în limba națională. Astfel, la finalul proiectului, Toolkit-ul va fi disponibil ca Resursă Educațională Deschisă în cinci limbi străine: engleză, germană, italiană, spaniolă și română.

Odată ce versiunile traduse ale Toolkit-ului sunt pregătite, partenerii vor organiza evenimente de diseminare în țările respective. Obiectivul acestor evenimente va fi acela de a introduce lucrătorilor de tineret din întreaga Europă folosirea setului de instrumente.

Acest proiect, coordonat de către SPORTUNION Tirol și cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+, va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare tânăr are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.

Pentru informatii suplimentare, contact Sanda Anca- director Media Partners SRL

www.media-partners.ro, Tel: 0729 729 342 și la youthideasintoaction.eu

bottom of page