top of page

Şase organizaţii europene îşi unesc forţele în Alcalá de Guadaíra (Spania) pentru a creşte gradul de

În 21 ianuarie reprezentanţii Media Partners SRL vor călători spre Alcalá de Guadaíra pentru prima întâlnire a proiectului Up-skilling Europe. Acolo vor întâlni reprezentanţii organizaţiei coordonatoare (Consiliul Local al oraşului Alcalá de Guadaíra) şi alte patru organizaţii europene partenere alături de care vor lucra pentru creşterea gradului de ocupare a adulţilor cu risc de excluziune socială.

În cadrul primei etape a acestui proiect cu o durată de doi ani, profesionişti în domeniul social, educaţional şi al ocupării forţei de muncă vor crea împreună materiale educaţionale inovatoare sub forma a cinci toolkit-uri. Aceste toolkit-uri vor oferi adulţilor cu risc de excluziune socială un set de competenţe de bază şi transversale pentru creșterea şanselor lor de angajare: antreprenoriat social, limba engleză, TIC, învăţare pe tot parcursul vieţii, mobilitate în scop educaţional.

Întâlnirea din Alcalá de Guadaíra este o etapă cheie întrucât partenerii vor prezenta propunerile lor de conţinut pentru cele cinci toolkit-uri inovatoare. După validarea şi dezvoltarea materialelor educaţionale, proiectul va trece la etapa următoare, cea a testării toolkit-urilor în cadrul workshop-urilor organizate pentru adulţii în situaţii de risc de excluziune socială.

Aceste proiect cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+ va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare cetăţean european are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.

Pentru informaţii suplimentare: contact Sanda Anca – director Media Partners SRL, www.media-partners.ro, tel: 0729 729 342.

bottom of page