top of page

Primarul localității Alcala de Guadaira primește participanții în cadrul proiectului "Up-skilli


Între 21 şi 25 ianuarie, reprezentanţii Media Partners SRL au participat la prima întâlnire a proiectului Up-skilling Europe, desfăşurată în Alcalá de Guadaíra (Spania). Întâlnirea a fost deschisă de dl. Antonio Gutiérrez Limones, primarul oraşului, care a felicitat reprezentanţii organizaţiilor participante pentru eforturile depuse în scopul creşterii șanselor de angajare în cazul adulţilor cu risc de excluziune socială.

Pentru atingerea acestui obiectiv, partenerii vor dezvolta o serie de materiale educaţionale sub formă de toolkit-uri cu rolul de a sprijini dezvoltarea abilităţilor de bază şi transversale cele mai solicitate pe piaţa forţei de muncă europeană, în rândul celor care au nevoie de acestea.

În acest scop, partenerii au dedicat cea mai mare parte a întâlnirii pregătirii conţinuturilor toolkit-urilor: fiecare organizaţie şi-a prezentat propunerile de conţinut, oferind apoi sfaturi şi feedback partenerilor cu scopul de a se sprijini reciproc. Restul timpului a fost dedicat descoperirii culturii locale, tapas-ului şi zonelor istorice din Alcalá de Guadaíra.

Pasul următor este finalizarea toolkit-urilor înaintea evenimentului de training care va avea loc în Cracovia (Polonia) şi în cadrul căruia viitorii traineri vor învăţa cum să folosească în mod corect materialele educaţionale.

Proiectul este rezultatul cooperării dintre: Consiliul Local Alcalá de Guadaíra (Spania) ca şi Organizaţie Coordonatoare, Interactive English Language School (Marea Britanie) şi SIKXGNL (Grecia) ca organizaţii specializate în predarea limbilor străine, Media Partners (România), organizaţie specializată în antreprenoriat social, şi Stowarzyszenie Wiosna şi Cantiere Giovani ca organizaţii ale sectorului social. Proiectul este cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+ și va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare cetăţean european are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.

Pentru informaţii suplimentare: contact Sanda Anca – director Media Partners SRL, www.media-partners.ro, tel: 0729 729 342.

bottom of page