top of page

A patra întâlnire transnațională a proiectului “Up-skilling Europe” a fost un succes


În perioada 4-8 iunie 2016 a avut loc în Larisa (Grecia) cea de-a patra întâlnire transnațională a proiectului “Up-skilling Europe”. În cadrul întâlnirii au participat delegați reprezentând cei șase parteneri ai proiectului: Consiliul Local al localității Alcalá de Guadaíra (Spania), Interactive English Language School (Marea Britanie), SIKXGNL (Grecia), Stowarzyszenie Wiosna (Polonia), Cantiere Giovani (Italia) și Media Partners (România).

Obiectivul proiectului este de a îmbunătăți angajabilitatea adulților aflați în situații de risc de excluziune socială în Europa, printr-un proces de dezvoltare a abilităților și cunoștințelor acestora. Pentru atingerea acestui obiectiv, partenerii proiectului au lucrat începând cu septembrie 2014 la realizarea a cinci toolkit-uri:

1. Toolkit pentru antreprenoriat social.

2. Toolkit pentru tehnologia informației și a comunicațiilor (TIC).

3. Toolkit pentru învățarea limbii engleze.

4. Toolkit pentru invățarea pe tot parcursul vieții.

5. Toolkit pentru mobilități de învățare.

Întâlnirea din Larisa a fost ultima din cadrul acestui proiect, la care partenerii au planificat ultima activitate a proiectului: diseminarea rezultatelor. Până la sfârșitul lunii august, partenerii vor organiza diferite evenimente de diseminare în cele șase țări reprezentate în proiect. Obiectivul acestor evenimente este de a informa participanții la educația adulților din Europa cu privire la utilizarea toolkit-urilor.

Toolkit-urile vor fi publicate în șase limbi europene (engleză, greacă, italiană, poloneză, română și spaniolă) pe pagina de web a proiectului ca RED (Resurse Educaționale Deschise) pentru utilizare gratuită și în diferite scopuri de către orice parte interesată.

Acest proiect, cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+, va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare cetăţean european are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe www.upskillingeurope.eu

bottom of page