In perioada 24-27 septembrie, organizaţia Cantiere Giovani va găzdui în Frattamaggiore (Italia) a doua reuniune transnațională a proiectului "Up-skilling Europe". Aici li se vor alătura delegați din organizaţiile partenere: Consiliul Local al Alcalá de Guadaíra (Spania), Interactive English Language School (Marea Britanie), SIKXGNL (Grecia), Stowarzyszenie Wiosna (Polonia) și Media Partners (România).
Încă de la începutul proiectului, în septembrie 2014, cele șase organizații partenere au lucrat la realizarea a cinci toolkit-uri in scopul formării competenţelor de bază şi transversale ale adulților cu risc de excluziune socială, pentru a îmbunătăți șansele acestora de angajare. Cele cinci toolkit-uri cuprind o serie de metode inovative educaționale și de formare, instrumente și materiale bazate pe principiile de învățare activă.
În iunie anul acesta, cele cinci toolkit-uri au fost validate de către formatorii din cele șase organizaţii partenere în cadrul evenimentului transnaţional de formare care a avut loc la Cracovia (Polonia). Pe baza rezultatelor acestei prime validări, partenerii au agreat cu privire la implementarea unor îmbunătățiri care vor fi acum evaluate în cadrul întâlnirii de la Frattamaggiore.
În cadrul acestei întâlniri, partenerii se vor pregăti, de asemenea, pentru următoarea activitate a proiectului, cea de a doua validarea a toolkit-urilor, implicând beneficiari reali: adulți cu risc de excluziune socială. Activitățile de validare vor avea loc în următoarele luni, în trei piloţi, localizându-se în orașele Cracovia (Polonia), Frattamaggiore (Italia) și Alcalá de Guadaíra (Spania). Rezultatele validării toolkit-urilor cu beneficiari reali vor fi foarte utile pentru parteneri, pentru a se asigura că acestea satisfac nevoile grupului țintă și conduc la rezultatele învățării dorite. Aceste seturi de instrumente vor fi apoi distribuite în șase limbi europene (engleză, greacă, italiană, poloneză, română și spaniolă) pe site-ul proiectului pentru a fi utilizate gratuit și adaptate scopului de către orice parte interesată, ca OER (resurse educationale deschise).
Acest proiect cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+ va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare cetăţean european are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.
Mai multe informații despre proiect la www.upskillingeurope.eu