top of page

“Youth Ideas into Action” – Sprijinirea lucrătorilor de tineret în lupta împotriva excluziunii socia

În perioada 11-15 aprilie a.c. SPORTUNION Tirol a găzduit la Innsbruck (Austria) prima întâlnire a proiectului Youth Ideas into Action. Alături de aceasta au participat reprezentanții organizațiilor Nëus Jëuni Gherdëina (Italia), Andalusian Platform of Volunteering (Spania) și Media Partners (România).

În cadrul acestui proiect, partenerii proiectului urmăresc să încurajeze incluziunea și capacitatea de inserție profesională a tinerilor cu oportunități reduse, oferindu-le oportunități de antreprenoriat social. În acest scop, cele trei organizații din sectorul tineretului (Sportunion Tirol, NEUS Jëuni Gherdëina și Andalusian Platform of Volunteering), și-au unit fortele cu Media Partners, furnizor de formare specializat în educația în domeniul antreprenoriatului social pentru persoane din grupuri dezavantajate. Împreună, partenerii vor produce primul set de instrumente destinat lucrătorilor de tineret, pentru a oferi educație non-formală în antreprenoriat social tinerilor cu șanse reduse din Europa. Setul de instrumente va include un set de metode inovatoare de învățare non-formală precum și instrumente de sprijin și materiale pentru punerea în aplicare a acestor metode.

În cursul întâlnirii de la Innsbruck, partenerii de proiect din sectorul de tineret au prezentat modul în care aceștia sprijină tinerii să își transforme ideile în acțiune, în timp ce Media Partners a prezentat propunerea pentru conținutul Toolkit-ului. Acesta a fost urmat de o evaluare de grup a propunerii făcută de Media Partners.

În lunile următoare și până când partenerii de proiect se vor întâlni din nou, în septembrie, în Ortisei (Italia), va fi dezvoltat conținutul Toolkit-ului luând în considerare rezultatul evaluării grupului și modul în care fiecare partener din sectorul de tineret sprijină tinerii pentru a-și transforma ideile în acțiune.

Acest proiect, coordonat de către SPORTUNION Tirol și cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+, va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare tânăr are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.

Pentru informatii suplimentare, contact Sanda Anca- director Media Partners SRL

www.media-partners.ro, Tel: 0729 729 342

bottom of page