top of page

“Youth Ideas into Action” – A doua întâlnire transnațională a proiectului

În perioada 15-17 septembrie a.c. Nëus Jëuni Gherdëina a găzduit la Ortisei (Italia) a doua întâlnire a proiectului Youth Ideas into Action. Alături de aceasta au participat reprezentanții organizațiilor Sportunion Tirol (Austria), Andalusian Platform of Volunteering (Spania) și Media Partners (România).

În cadrul acestui proiect, partenerii proiectului urmăresc să încurajeze incluziunea și capacitatea de inserție profesională a tinerilor cu oportunități reduse, oferindu-le oportunități de antreprenoriat social. În acest scop, cele trei organizații din sectorul tineretului (Sportunion Tirol, NEUS Jëuni Gherdëina și Andalusian Platform of Volunteering), și-au unit fortele cu Media Partners, furnizor de formare specializat în educația în domeniul antreprenoriatului social pentru persoane din grupuri dezavantajate. Împreună, partenerii vor produce primul set de instrumente destinat lucrătorilor de tineret, pentru a oferi educație non-formală în antreprenoriat social tinerilor cu șanse reduse din Europa. Setul de instrumente va include metode inovatoare de învățare non-formală precum și instrumente de sprijin și materiale pentru punerea în aplicare a acestor metode.

În cursul întâlnirii de la Ortisei, partenerii de proiect din sectorul de tineret au prezentat rezultatele testării realizate cu tineri din Austria, Italia și Spania în perioada iunie-septembrie a.c. Pe baza rezultatelor obținute, Media Partners a dezvoltat și a prezentat o propunere de îmbunătățire a Toolkit-ului.

În lunile următoare și până când partenerii de proiect se vor întâlni din nou, în mai 2017, la Granada (Spania), Media Partners va dezvolta conținutul Toolkit-ului luând în considerare îmbunătățirile agreate de către partenerii proiectului în cadrul întâlnirii de la Ortisei. Odată finalizată noua versiune îmbunătățită a Toolkit-ului, cei trei parteneri din sectorul de tineret (Sportunion Tirol, NEUS Jëuni Gherdëina și Andalusian Platform of Volunteering) o vor testa cu tineri și lucrători de tineret din Austria, Italia, respectiv Spania.

Acest proiect, coordonat de către SPORTUNION Tirol și cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+, va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare tânăr are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.

Pentru informatii suplimentare, contact Sanda Anca- director Media Partners SRL

www.media-partners.ro, Tel: 0729 729 342

bottom of page