top of page

A treia întâlnire transnațională a proiectului “Up-skilling Europe” a fost un succes


Cea de a treia întâlnire transnațională a proiectului “Up-skilling Europe” a avut loc la Cluj-Napoca (România) între 13 și 17 ianuarie. În cadrul întâlnirii au participat delegați reprezentând cei șase parteneri ai proiectului: Consiliul Local al localității Alcalá de Guadaíra (Spania), Interactive English Language School (Marea Britanie), SIKXGNL (Grecia), Stowarzyszenie Wiosna (Polonia), Cantiere Giovani (Italia) și Media Partners (România).

De la debutul proiectului în septembrie 2014, cei șase parteneri au lucrat la dezvoltarea a cinci toolkit-uri care să ofere training adulților aflați în situații de risc de excluziune socială privind abilități de bază și transversale care să sporească șansele acestora de integrare pe piața forței de muncă. Cele cinci toolkit-uri includ un set de metode educaționale și de training inovatoare, unelte și materiale bazate pe principiile învățării active.

În lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2015, în orașele Alcalá de Guadaíra (Spania), Cracovia (Polonia) și Frattamaggiore (Italia), au fost organizate trei sesiuni pilot pentru testarea toolkit-urilor cu persoane din grupul țintă: adulți aflați în situații de risc de excluziune socială. În cadrul celor trei sesiuni au participat 72 de adulți și 16 traineri. Feedback-ul primit din partea participanților și a trainerilor în timpul testării materialelor a fost prezentat în cadrul întâlnirii de la Cluj-Napoca. Pe baza rezultatelor testării, partenerii au decis asupra modificărilor necesare înaintea publicării variantei finale a toolkit-urilor. Toolkit-urile vor fi publicate în luna iulie 2016 în șase limbi (engleză, greacă, italiană, poloneză, română și spaniolă) pe website-ul proiectului ca RED (Resurse Educaționale Deschise), pentru utilizare gratuită și în diferite scopuri de către orice organizație/persoană interesată.

Acest proiect, cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+, va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare cetăţean european are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe www.upskillingeurope.eu

bottom of page