top of page

Formare de formatori realizata cu succes in cadrul proiectului european "Up-skilling Europe&quo


Între 9 si 15 iunie a avut loc formarea formatorilor in cadrul proiectului european Up-skilling, eveniment organizat la Cracovia (Polonia), în care cele șase organizații partenere au continuat activitatea de îmbunătățire a capacității de integrare profesională a adulților cu risc de excluziune socială.

Până în prezent, profesioniști din sectorul social, al educației și ocupării forței de muncă au lucrat impreuna pentru a dezvolta materiale educationale inovatoare, sub forma a cinci seturi de instrumente. Aceste toolkit-uri vor oferi adulților cu risc de excluziune socială cunostintele de bază și transversale necesare pentru a-si îmbunătăți șansele de angajare: antreprenoriat social, limba engleză, TIC, învățarea pe tot parcursul vieții, și mobilitatea în scop educațional.

În cadrul evenimentului de formare a formatorilor din Cracovia, participanții au fost instruiți cu privire la utilizarea toolkit-urilor. De asemenea, acestia au efectuat o primă validare pentru a evalua dacă toolkit-urile indeplinesc obiectivele proiectului. Următorul pas va fi să se faca îmbunătățirile necesare, înainte de următoarea reuniune transnațională ce va avea loc la Frattamaggiore (Italia), la care partenerii vor pregăti a doua validare a toolkit-urilor cu beneficiari reali: adulți cu risc de excluziune socială.

Acest proiect este rezultatul cooperării dintre Consiliul orasului Alcalá de Guadaíra (Spania) în calitate de Organizație Coordonatoare, Interactive English Language School (Marea Britanie) și SIKXGNL (Grecia) ca organizații specializate în predarea limbilor străine, Media Partners (România), organizatie specializata in antreprenoriat social, și Stowarzyszenie Wiosna (Polonia) și Cantiere Giovani (Italia), ca organizații din sectorul social. Proiectul este cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+ si va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare cetăţean european are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.

Informatii suplimentare : www.upskillingeurope.eu

Sanda Anca – director Media Partners SRL, www.media-partners.ro, tel: 0729 729 342

bottom of page