top of page

Cantiere Giovani (Italia) găzduiește a doua întâlnire transnațională a proiectului “Up-skilling Euro

În perioada 24-27 septembrie 2015, a avut loc în Frattamaggiore (Italia) a doua reuniune transnațională a proiectului "Up-skilling Europe", în cadrul căreia cele șase organizații partenere au continuat lucrul pentru îmbunătățirea șanselor de angajare ale adulților cu risc de excluziune socială.

Încă de la începutul proiectului, în septembrie 2014, profesioniști din domeniile social, educațional și de ocupare au lucrat împreună la dezvoltarea de materiale educative inovative, sub forma a cinci toolkit-uri. Aceste toolkit-uri oferă adulților cu risc de excluziune socială competenţele de bază şi transversale, în scopul îmbunătățirii șanselor acestora de angajare: antreprenoriat social, limba engleză, TIC, învățarea pe tot parcursul vieții și mobilitatea în scop educațional.

În cadrul primei părți a acestei reuniuni, partenerii au revizuit îmbunătățirile aduse toolkit-urilor de către fiecare dintre parteneri, în urma evenimentului de formare desfășurat la Cracovia (iunie 2015). A doua parte a întâlnirii a fost dedicată planificării validării toolkit-urilor, prin implicarea de beneficiari reali: adulți cu risc de excluzine socială. Activitățile de validare vor avea loc în următoarele luni în trei locații pilot din Cracovia (Polonia), Frattamaggiore (Italia) și Alcalá de Guadaíra (Spania). Rezultatele validării toolkit-urilor cu beneficiari reali vor fi foarte utile pentru parteneri pentru a se asigura că toolkit-urile răspund la nevoile grupului țintă și că oferă rezultatele de învățare dorite.

Proiectul este rezultatul cooperării dintre: primăria orașului Alcalá de Guadaíra (Spania) în calitate de organizație coordonatoare, Interactive English Language School (Marea Britanie) și SIKXGNL (Grecia) ca organizații specializate în învățarea limbilor stăine, Media Partners (România) în calitate de organizație specializată în antreprenoriat social, și Stowarzyszenie Wiosna (Polonia) și Cantiere Giovani (Italia) –organizații din sectorul social. Acest proiect este cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+ și va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare cetăţean european are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.

Mai multe informații despre proiect la www.upskillingeurope.eu

bottom of page